Ini Berita – Najib Import Guru India Mengajar Bahasa Inggeris

Pendek dan ringkas.

Cuba import guru Jepun untuk mengajar bahasa Jepun. Syaratnya guru tersebut tidak boleh berbahasa selain bahasa Jepun. Tidak boleh berhasa Inggeris atau Melayu dan lain-lain.

Suruh guru tersebut mengajar Najib Razak secara bersemuka selama setahun. Apakah yang diperlajari oleh Najib Razak nanti?

I don’t pro PR neither BN. I just pro common sense.

Advertisements

Ini Movie – Preview Sepah The Movie, Sepah dan Anzalna

Selepas penat memerah otak untuk siapkan business plan untuk PUNB Biz Plan Challenge 2012, tetiba Shahroll ajak tengok preview Sepah The Movie dekat eCurve Cineplex.

Bakal ditayangkan pada 29 November 2012.

Anda harus tonton cerita ini sekiranya anda meminati Kumpulan Sepah.

Anda wajib menonton cerita ini sekiranya anda AnzalnaFag seperti saya. (WTF guna terms macam iFag?)

Sepah The Movie adalah PG13. Mungkin sebab lelaki yang tidak matang berisiko/berpotensi untuk meminum racun bila melihat scene Suib mengelap air mata Anzalna. HNGHHHHHGHHHHHHHGHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Tak sesuai untuk aku ulas sebenarnya, memandangkan aku bukan peminat genre romantik dan komedi. Dah lebih setahun tak tengok wayang, dan antara sebab utama aku pergi adalah sebab aku nak tengok wayang free, & nak tengok Anzalna in real life. Muahahahhaha.

Since I’m not the qualified person to judge about this movie, so I rest my case here. But personally, I think this kind of movie fits the Malaysian demand (mostly I guess). Maka dengan itu, jika terdapat kelapangan masa, pergilah tonton cerita ini.

Sebenarnya saya tak boleh komen cerita ini sebab ada Anzalna. Maka, takut ada conflict of interest. Muahahahahaha

Nah sikit gambar Anzalna & Sepah.

Gambar terakhir saya gatal tangan edit sedikit color untuk mencacatkan gambar original. Ini adalah kerana memang tabiat orang sekarang “asalkan tak ori”, mesti jadi cantik.

P/S: Personally, I think Anzalna is not photogenic. But, bila candid photo, memang sweet. Bila jumpa IRL, masyaAllah… Untunglah boyfriend dia… Semua artis ada lalu bebetul sebelah dengan aku, tapi aku terlalu segan untuk bergambar dengan artis. Sumpah!

Ini Motivasi – Katakan anda Awesome

image

Memanglah banyak orang akan cuba bodoh-bodohkan kita sama ada secara langsung atau tidak.

Pedulikan tahi-tahi itu.

Yang penting anda tahu anda awesome.

Posted from WordPress for Android

Ini Fakta – Mengenalpasti Jantina Di Instagram

Ini Fakta Instagram!

Soalan: Bagaimana mengenal pasti jantina pengguna instagram sekiranya mereka menggunakan nickname yang tidak dapat dikenalpasti jantinanya?

Soalan balas: Berapa nisbah atau peratusan gambar makanan berbanding gambar lain?

Jawapan balas: Dalam 4:5 atau 80%?

Jawapan muktamad: Perempuan

Posted from WordPress for Android

Ini Bodoh – Remaja Bodoh Cangkung Di Kubur

Ini Bodoh!

Tak kisah lah kubur tu kubur siapa, beragama apa, berbangsa apa, bercangkung atas kubur orang lain adalah biadap, bodoh, lagi kurang ajar.

Mana common sense kamu? Kamu rasa kelakar atau cool barangkali?

Bila takde tetek, tipu diri sendiri cuba jadi laki. Transformasi la konon?

Credit picture to PoliticalGags

Ini Fakta – Lelaki dan Perempuan

Ini Fakta! Hanya valid di Malaysia!

Lelaki tidak gay tidak akan dengan sewenang-wenangnya menyatakan yang mereka sayang kawan mereka yang berjantina lelaki juga. Perempuan tidak akan rasa malu untuk mengaku yang mereka sayang kawan mereka walaupun sesama perempuan.

Lelaki tidak akan pimpin tangan kawan lelaki mereka. Tidak sama sekali melainkan mereka orang Nepal. Aku tak tau kejadahnya mat Nepal pimpin tangan sesama lelaki. Sangatlah tidak cool. Perempuan pula kalau pergi pasar pon nak pimpin tangan sesama perempuan. Usahlah dikejadahkan. Itu lumrah.

Tetapi,

Lelaki kurang berminat mendengar muzik dari artis perempuan. Perempuan pula kaki henjut. Lagu laki ke perempuan ke mesti suka. Untung menjadi artis lelaki hensem, walau suara serupa pepuru, tatap menjadi pujaan wanita.

Sebab tu lah banyak band indie lelaki. Nak impress perempuan lah kot. Nak jadi artis lah. Boleh?

Ini Bodoh – Ejaan Rasa Comel

Ini Bodoh!

“Wlu apew pn aq buad, sme nyew ta kna dmata die lha. Rsew cm na mapus.” – Kenapa tak mampus je?

Sekian