Category Archives: Mesej Buat Menteri

Ini Cadangan – Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya Di Pindahkan

Malam tadi aku pergi ke Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya untuk hantar sedara-mara untuk menunaikan haji.

Parking susah gila. Parking berbayar RM4.00 per entry. Kejadahnya RM4.00 go to hell la bro. Aku sanggup jalan kaki jauh, dan parking di celah-celah perumahan kamu tahu?

Anyway, lokasi Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya pada hemat aku dah tak sesuai sebab:-

  1. Celah-celah rumah orang. Every year penduduk perumahan yang banyaknya Cina dan India kena berdepan dengan masalah parking merata-rata dek orang ramai, termasuklah aku. Luckily, depa tolerate sebab 1Malaysia Sebangsa, Senegara, Sejiwa. (he he he)
  2. Orang pergi haji sekarang naik flight dari KLIA. Kalau dulu orang pergi dari Subang Airport. Sekarang dah fly dari KLIA, kejadahnya masih buat di Kelana Jaya. Berlambak tanah kosong dekat Sepang tu. Kalau takde, aku listing tanah untuk dijual area sana. Mau?

Satu lagi yang aku tak paham dengan perangai orang Islam yang mostly orang Melayu yang maha hebat lagi bertamadun ni, bila petugas buat announcement, hangpa boleh tolong diam kejap tak? Macam langau! Rimas aku.

Perlu ada satu sistem untuk mengurangkan kehiruk-pikukan dan kecelaruan masa proses jemaah haji nak masuk ke tempat berlepas.

Ini Idea – Idea untuk menambah baik sistem repot di Balai Polis PDRM

Kalau-kalau lah ada menteri terbaca. Atau mungkin KPN atau kakitangannya.

Saya ada idea untuk menambah baik sistem pengambilan repot, dan perkara-perkara lain yang berkaitan.

Berdasarkan kes yang saya sendiri baru saja lalui, SUSPEK membuat repot polis, tanpa polis dapat kesan yang no kad pengenalan suspek adalah palsu.

Ini mencalarkan imej PDRM.

Kalau terbaca, atau rasa nak dengar apa saya nak cakap, boleh lah hubungi saya dengan apa-apa cara sekali pon.

Terima kasih

9/11 Kemanusiaan yang membodohkan aku

Semalam adalah tragedi 9/11 buat aku.

Seorang lelaki berbangsa India, datang dekat dengan aku dengan muka satu sen sambil nak menangis. Kisahnya, dia nak interview kerja dekat Jusco Bukit Tinggi, end-up, wallet kena cilok dalam bas.

Datang jauh dari Ipoh, nak interview kerja, end up kena rompak. Nak buat kad ATM nak cucuk duit, kena ada MyKad. Nak buat MyKad baru, kena bayar denda dulu. Maka dia merayu dengan aku nak pinjam RM850.

Kesian punya pasal, sebab secara kebetulan, aku pernah rasa situasi macam tu. Bezanya aku dilayan macam anjing. Aku sedar yang dia ni, boleh jadi juga penipu. Tapi atas dasar kemanusiaan, aku bagi RM150. Dan itulah dia sifat  kemanusiaan yang membodohkan aku. 

Cuma persoalannya dekat sini, macamana dia punya berani suruh ambik gambar dia, & ciplak police report. Gila punya kesalahan besar kot tipu police report? Dengan Tesco tu CCTV bersepah.

Nama: Subramaniam A/L Ramakrishnan

No KP: 830614-08-6569 <– Ini dari forum LowYat.NET| 830910-08-6569 <– Ini dari Police Report dalam gambar di atas.

Alamat: 24, Jalan Taman Silibin 2, 31000 Ipoh

010-3653117 / 016-9854652

Untuk menampakkan lagi bertapa tragisnya hidup dia, dia buat police report pada “birthday” dia yg dia adjust sendiri pada no MyKad dia. So please, jangan ada lagi yang kena tipu.

Kejadian berlaku di Tesco Bukit Tinggi Klang. Marilah bersama-sama menjadi manusia yang pentingkan diri sendiri. Sebab tu US adalah negara yang berjaya.

Update 13/9/2012 @ 3.12am – Aku dah realize kesilapan pada police report tu. SALINAN SAH, tapi dekat bawah ada signature original.

Mesej buat menteri – Kes Simbah Asid

Wahai menteri-menteri yang bertanggungjawab. Sila baca kalau anda dah terklik pada post ini.

Please do something! Pengajian Malaysia saya tak power, jadi saya tak tahu apa proses lengkap untuk gubal undang-undang baru. Tapi tolonglah gubal undang-undang baru!

Sekiranya tertangkap mereka yang menyimbah asid ini, tolong kerat kaki dan tangan mereka. Kalau boleh, buat round chop dekat dahi, “Kami Bekas Penjenayah Asid!”.

Bangsat betul.

Continue reading